Travesti Bireyler İçin Schengen Vizesi Almanın Detayları

Travesti ve eşcinsel bireyler gezmeyi özellikle avrupa ülkelerini görmeyi seven kişilerdir. Schengen vizesi günümüzde Avrupa Birliğine bağlı ülkelere girebilmek için almamız gereken vize türüdür. Pasaport renklerine göre farklı adımlar olsa da sizinle hususi pasaport denilen standart pasaporta göre vizede istenilen belgeleri sıralayacağız. Bu vizeyi alırken tüm noktaları dikkatli bir şekilde okuyup belgelerinizi bunlara göre hazırlarsanız tek seferde vizenizi alabilirsiniz ve tapu değerleriniz ile güvenilirliğiniz de sistemden görüldüğünde uzun süreli vize sahibi olabilirsiniz.

Öncelikle Schengen vizesi tüm Avrupa ülkeleri için geçerli olduğundan ötürü ülkeden ülkeye göre değişkenlik göstermektedir. Zorluk ve kolaylık dereceleri de bulunmaktadır. Sizlerle standart schengen vizesi nasıl alınır ve neler yapılır konusu üzerinden ilerleyeceğiz.

Vize için gerekli belgeler nelerdir?
-Pasaport başvurunuzu yapmış olmalısınız ve pasaportunuzu polisten teslim alarak başlamalısınız. Pasaportunuz var ise 10 seneyi geçmemiş olmalıdır.
-Hangi ülkenin vizesine başvuracak iseniz başvuru formu. (her ülkeniz başvuru formu sitelerinde mevcuttur)
-Pasaport tarihiniz dolmuşsa ve yeniden defter çıkartmış iseniz, eski pasaportlarınızı da başvuru dosyanıza eklemelisiniz. Bu madde güvenilirliğinizi destekler. Önceki seyahatlerinizi, giriş çıkış tarihlerinizi ve zamanında girip çıktığınızı en iyi belgeleyen evraktır.
-Kimlik fotokopiniz. (Türkiye Cumhuriyeti numaranız yazılı olmalıdır)
-Banka hesap hareketlerinizin olduğu hesap cüzdanlarınız. (Eğer yeni hesap açmışsanız hemen içerisine yüklü miktarda vize alana kadar [min beş bin veya on bin lira] bakiye aktarmanız gerekmektedir. Bu da sizlerin mal varlığınızın az çok bir göstergesi olmaktadır. Ne kadar yüksek olursa o kadar sizin kendi ülkenize dönmeniz için onlar açısından bir sebebi oluyor. Bu belgeleri aldıktan sonra banka görevlisi imzası ile imza sirkülerini unutmayınız)
-2 adet biometrik fotoğraf (35cm x 45cm ölçülerindedir. Kulaklar ve boyun kısmı tam gözükmesi gerekmekte. Küpe kolye gibi aksesuarlarınız görünmemeli. Saçlarınız toplu olmalı. Fotoğrafta ifadesiz olmalısınız ve yandan poz vermemelisiniz. Arka fonunuzda beyaz olmalı. Son 6 ayda çekilmiş olmalısınız.)
-Seyahatiniz için tasarladığınız uçak ve otel rezervasyon bilgileriniz. (Önceden sadece rezervasyonu bir kanıt olarak kabul ediyorlardı, artık para ödemesi geçmediğiniz rezervasyonları çok inandırıcı bulmuyorlar.)

  • Bağkur – ssk hizmet dökümü (e-devletten alabilirsiniz.)
    -Tapu ve ruhsat fotokopileri (üzerinize kayıtlı tüm malvarlıklarının kopyalarıdır. Bu da en önemli detaylardan biridir. Eğer üzerinize kayıtlı araç veya konut gibi mali değeri yüksek mallar varsa mutlaka hepsini dosyanıza ekleyiniz. Eğer yok ise başvurunuzda yine de uzun dönem alabilirsiniz. Her şey bir anlık güvenme paylarına ve diğer değerleriniz ile eşdeğerlik kazanmanıza bağlı.)
    -Vize talep dilekçesi ( Bu dilekçede ne zaman nereye neden kimle ne amacıyla gittiğinizi anlatan kendi el yazınız ile yazmanız gereken bir dilekçedir)
    -Son döneme ait vergi levhası fotokopisi ( mevcutta iş yeriniz varsa)
    -Süresi geçmemiş imza beyan belgesi
    -Tam vukuatlı nüfus kayıt örneğiniz (Nüfus müdürlüğünden almalısınız. E devlette tam vukuatlı verilmiyor. Bu belgede anne baba kardeş bilgilerinize kadar hepsi gösterilmektedir.)
    -Eğer bir arkadaşınız veya akrabanız sizi davet etmiş ise, davet eden kişinin kendi ülkelerinin belediyesinden alacağı davet yazısını size göndermeleri gerekmektedir ve sizde bu belgeyi başvuru dosyanıza eklemelisiniz.
    -Bir iş sahibi iseniz bağlı olduğunuz odadan alacağınız hizmet