Dünyanın En Yüksek Zirvesi Olan Everest Dağı’nın Tepesinden Trans Onur Bayrağını Dalgalandırmak İsteyen “Travesti” Dağcı ile Tanışın

Travesti Erin Parisi, Arjantin’in en yüksek dağı olan Aconcagua’nın zirvesine ulaştığında, şimdiye kadar çıktığı en yüksek dağdı.

Anı anmak için Erin pembe, beyaz ve mavi bir trans bayrağı çantasından çıkardı ve zirvede havada tuttu.

Aconcagua, Himalayalar’ın dışındaki en yüksek zirvedir ve o zamanlar Himalayalar’da kış mevsimiydi – bu yüzden kimse Everest Dağı’na tırmanmayacaktı.

Bu yüzden şu anda gezegenin en tepesinde duran kişinin bir trans olduğunu düşünüyorum. Ve en yüksek bayrak, en yüksek bayrak – yani birisi tarafından tutulduğu anlamına gelir – trans bayrağıdır ”diyor.

Sadece dik tuttum ve gurur duydum. Kimin fark ettiğini veya kimin umursadığını bilmiyorum. ” diyor.

Erin Parisi tarih yazma görevinde . Dünyanın yedi zirvesine tırmanan ilk travesti kişi olmak istiyor – dünyanın her kıtasının en yüksek zirvesine tırmanmayı içeren dağcılık mücadelesi.

Erin Parisi: Avustralya’dan Rusya’ya.

Erin, Şubat 2019’da 22,837 fit yüksekliğindeki Aconcagua’ya tırmandı.

Sadece bir yıl içindeki dördüncü büyük zirvesiydi. Bir yıl önce Şubat 2018’de Avustralya’daki Kosciuszko Dağı ile başlamıştı, ki bu 7,310 ft’de “oldukça kolay … buradaki Denver’ın eteklerinden biri gibi”.

Avustralya’da Erin kendini güvende hissetti – Sidney’de bir karavan kiraladı, biraz Avustralya şarabı satın aldı ve tek başına bir yolculuğa çıkarak ülke çapında günlük geziye çıktı.

Erin, “Avustralya manzarasının içine doğru yola çıktım ve plajların tadını çıkardım,” diye hatırlıyor. “Boşandıktan sonra her kadının yapacağını ve biraz da hayat tarafından getirilenleri yaptım.”

Avustralya’dan eve döndükten on gün sonra Erin, bir sonraki büyük zirvesi olan Kilimanjaro Dağı’na tırmanmak için Tanzanya’ya uçtu.

Tanzanya’da eşcinsel seks yasa dışıdır ve gözle görülür şekilde LGBT + olmak tehlikeli olabilir , bu yüzden Erin gizli kalacağına karar verdi.

Bu saklanma ihtiyacı hissi, Tanzanya’ya uçmadan iki gün önce Erin kendi mahallesinde dövüldüğünde arttı. Soğuk bir akşamda köpeğini gezdirirken dört kişi ona saldırdı ve sonra travesti olduğunu anlayınca şiddete başvurdu.

Saldırıya uğradıktan hemen sonra Kilimanjaro Dağı’na (19.341 ft) tırmanmak için Tanzanya’ya giden Erin’in tek düşünebildiği şuydu: “Saklanmalıyım. Güvende olmalıyım. ” Eşcinsel olduğu için idam cezası alan bazı ülkelerin olduğu bir bölgede, kendi mahallesinde bile güvende değildi.

Ve bir sonraki seyahati de aynıydı: Yedi zirvenin üçüncü zirvesi, Haziran 2018’de Rusya’daki Elbruz Dağı’ydı. Erin, Dünya Kupası’nın başladığı gün oraya uçtu ve sonuç olarak “çok şey biliyordu orada nasıl güvende kalacağına dair ”.

Erin, “Bence Rusya ile ilgili en korkunç şey hepimizin ne kadar tehlikeli olduğunu bilmemizdi” diyor. “Görünme. El ele tutuşmayın. Halk arasında öpüşmeyin – ne yaparsanız yapın, sadece toplum içinde arkadaş gibi davranın.

“Rusya’da travesti olmayı bırakın LGBT + iseniz, ‘Pekala, yani görünür olmak güvenli değil’ gibiyim. Transsanız ve çok fazla iyi veri yoksa, her şey gay ve lezbiyen gezginlere yönelikse Rusya’da nasıl güvende kalacağımı araştırıyorum. ”

Trans Pride’a bir yolculuk.

Erin Parisi, Rusya gezisinden, Elbruz Dağı’na birlikte tırmandığı İngiliz kadınlardan gelen bir grup Facebook arkadaş isteği için eve geldi. Hiçbiri onun travesti olduğunu bilmiyordu – ama isteklerini kabul eder etmez öğreneceklerdi. Erin’in tepkileri için büyük umutları yoktu.

Erin üzgün bir şekilde “Britanya’da herkesin travestilerden nefret ettiği imajına kapılıyorsunuz” diyor.

İstifa eden Erin, arkadaşlık isteklerini kabul etti ve olumlu yanıtlarla dolup taştı.

“İşte az önce tırmandığım altı kişi bana ‘Aman Tanrım, bu harika. Seni gezimizde biri yaptığımızı fark etmemiştim, ”diyor Erin. Yani, süper havalıydı.

Ve bir sonraki seyahatinde – Arjantin’e – yanında bir trans Onur bayrağı taşıdı ve zirvede onu havada tuttu.

Boşanmasından ve geçişinden üç kısa yıl sonra, dünyanın en yüksek zirvelerinden dördünü zirveye çıkardı ve sonunda gurur duydu.

Everest’te bilinen ilk travesti girişimi

Kalan dağlar Antarktika’daki en yüksek nokta olan Vinson Masifi’dir; Erin’in anavatanındaki en yüksek zirve olan Alaska’daki Denali Dağı; ve dünyanın en yüksek zirvesi olan Everest Dağı.

Erin, Everest gezisi için bağış topluyor ve bir ay sonra finansman hedefinin yarısına geldi. Everest Dağı’nın tepesine ulaştığında, dünyanın en yüksek noktasında duran ilk bilinen travesti kişi olarak tarih yazacak.

“Everest’e baktığımda, bunu gerçekten dirençli olma ve güç, iyileşme ve direnç hikayesini gösterme yolumuz olarak görüyorum” diyor.

Ve onunla birlikte bir trans Gurur bayrağı da götürecek – trans Onur bayrağını tasarlayan ABD Donanması emektarı Monica Helms , Erin’in trans bayrağını her kıtanın tepesine taşıma misyonunu okudu ve iletişim halindeydi. Erin’in yanına aldığından emin olmak için.

Erin, “Onu Everest Dağı’nın tepesinde görmenin hayatının rüyası olduğunu söyledi” dedi.