Travesti Bireylerin Taleplerini Reddetmeyen Gucci, Çok Beklenen Cinsiyetsiz Düzenlemesi Gucci MX’i başlattı – Ancak Bir Sorun Var.

Travestilere yönelik yumuşak politikaları ile tanınan Gucci MX, lüks marka alışverişi daha kapsayıcı hale getirmeyi amaçlayan İtalyan evinin web sitesinde yeni bir “cinsiyet-akışkan” bölümü oluşturdu.

Kreatif direktörlerin ileride cinsiyete dayalı moda şovlarını ortadan kaldırma sözünün ardından, web sitesinde “MX” sekmesine 22 Temmuz Çarşamba itibarıyla “erkekler”, “kadınlar” ve “çocuklar” ile eşit faturalandırma verildi.

Web sitesine göre Gucci “önceden tasarlanmış ikili yapıların yapısını bozmaya ve bu kavramların bedenlerimizle ilişkisini sorgulamaya” başladı.

Lansmanın bir parçası olarak Gucci, klasik Jackie 1961 çantasını yeniden tasarladı. Gucci’nin Instagram sayfasındaki bir gönderide “Yeni çanta tasarımı, ikili olmayan tavrıyla geleneksel aksesuar sınıflandırmalarının üzerinde uçuyor” yazıyor.

Bilindiği üzere Gucci MX, alışveriş yapanların mevcut sonbahar öncesi ve AW20 koleksiyonlarındaki her bir ürüne – ve gelecek sezon geldiklerinde – tamamen “cinsiyet ayrımı gözetmeyen modellerde” göz atmalarına olanak tanıyor.

Gucci’nin web sitesindeki yeni sayfada “Tüm cinsiyet eşitliği adına kendini ifade etmeyi kutlayan ev, MX’i sunar” diyor .

“Evin koleksiyonları, kendini ifade etme adına cinsiyet ayrımının çözülen çizgilerini vurguluyor.

“Cinsiyetin yapıcı doğasıyla oynayan MX projesi, giydiğimiz şeyin performatif doğasının altını çiziyor ve erkekliği ve kadınlığı göreceli kavramlar olarak sunuyor.”

Ama “cinsiyetten bağımsız” bir insanın neye benzediğini soruyor. Gucci’ye göre cinsiyet ayrımı zayıf insanlar demektir. Zayıf, çift cinsiyetli insanlar.

Cinsiyet ayrımcılığını ortadan kaldırmak amaçlı travesti olanlar için üretilen ürünlerde şişman ve zayıf ayrımı yapılması tepkilere neden oldu ..