Anti-Travesti Sağlık Hizmetleri Ayrımcılığı Şimdiden Oluşuyor: Edward’ın Başına Gelenler

Sağlık ve İnsan Hizmetleri Dairesi (SHİD), hastaneleri, doktorları ve diğer sağlık çalışanlarını, travesti ve eşcinsel hastaları da dahil olmak üzere tedavi etmek istemedikleri kişilere karşı ayrımcılık yapmaya teşvik edecek yeni bir düzenleme önermiştir .

SHİD, rehberleri kapsamında, sağlayıcıların travestileri sağlık hizmeti vermeyerek uzaklaştırabileceğini ve temel sağlık hizmetlerine geçişle ilgili bakım hizmetlerine erişimlerini reddettiğini iddia etmektedir. Bu düzenlemeler, federal yasayı ihlal edecek ve travesti hastaları, üreme sağlığı bakımı, saldırı ve cinsel şiddetten kurtulanlara ve diğer pek çok kişiye ihtiyaç duyan insanlara zarar verecektir.

Trans bireylerin sağlık hizmetlerinde zaten bir ayrımcılığa maruz kaldıklarını biliyoruz. SHİD’nin kötü sağlık hizmetleri yasalarının etkisini bilmesini sağlamak için konu ile ilgili hikayelerinizi bu sayfada paylaşabileceğinizi belirtmek isteriz.

Edward’ın Hikayesi

Travesti bir hayat sürmekte olan Edward, sağlık hizmetlerine erişmeye çalışırken ayrımcılığa maruz kalmış bir trans bireydir.

Edward, Hormon tedavisi talep etmek için birinci basamak hekimine gitti. Bu ofis bu basit reçeteyi vermeyi reddetti ve bunu sağlamaya yönelik hiçbir deneyime sahip olmadıklarını iddia etti ve reçete etmek için gerekli olan minimum araştırmayı bile yapmadılar.

Uzun süreli kliniğinde kalmayı tercih etmesine rağmen, Edward yeni bir doktor aramaya başladı. Üstelik sağlık hizmetleri sağlayıcıları tarafından sigorta planında hormon terapisine ihtiyaç duyan transgresif hastaları almadıkları söylendi.

Öfkeli Edward uygun bakımı bulmak için sigorta kapsamının dışına çıkmak zorunda kaldı. Nihayetinde cinsel disforiye tıbbi olarak uygun hormon terapisi yoluyla tedavi edebilecek bir kliniği bulmak için ona ek zaman, enerji ve para harcaması gerekti.

Diğer olumsuz tıbbi deneyimlerden sonra, Edward sağlığının zarar görebileceği ihtimalinden korkuyor çünkü bir sağlayıcının ahlaki yargısı hayat kurtaran tıbbi bakımdan daha önemlidir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir