İstanbul Travesti için Kadınsal Güzelik Karmaşası

Travesti Bireyler için değil ama genele kanıda kadınlığı kozmetik güzellik olarak benimseyen, tüm travestilerin kendi kişisel Everest Dağı’nı ihtişamla zirveye çıkarmak zorunda kaldıkları seyreltilmiş hava olarak, travesti başarısının zirvesini iç tarafa değil dış tarafa koyar. Ya tanıtım istemedikleri için ya da medyanın istanbul travestilerini yansıtmak istediği imaja uymadıkları için radarın altında uçan çok sayıda akıllı, zeki, yüksek yetenekli istanbul travestisi var. Ya bir hikaye satan drama olmadan hayatlarımız çok normaldir ya da fotoğraf çekimlerini, dergilerde yazar olarak slotları, ekran saatini ya da hafif gece televizyonunda konuk spotlarını hak edecek kadar ‘ötekiyiz’. Hayatlarımızı toplumun henüz tam olarak uzlaştıramadığı şekillerde yaşayarak, çatlakların arasından süzülüyoruz.

Travestiliği daha az ihtişamlı bir biçimde gösterememekle, ataerkil güzellik standartlarının duvarlarını yıkmaya yönelik feminist argüman yetersiz kalıyor. Evet, makyaj ve ihtişam çok güçlendirici olabilir – Gücünü kucaklayan, kozmetiklerle kendilerini ve özgüvenlerini yükselten birçok harika kadın tanıyorum. Ancak, bu tür araçları kullanmak onların seçimi ve istekleridir. Herhangi bir noktada kadınlıklarını bir kenara bırakırlarsa, kimliklerine asla meydan okunmaz. Çıkmak, sevmek, çocuk yetiştirmek, çalışmak, kadın olarak var olmak için özgürler. Kadınların seçme hakkına sahip olduğu feminist argümanı budur. İstanbul Travestilerine korku ya da suçlama olmaksızın aynı yoldan gitmelerine izin verilmelidir.

Karşı argüman, birçok travestini çocukluk ve ergenlik döneminde reddedildiği için açıkça dişilere doğru koşmasıdır. Makyajın, elbisenin, topuklu ayakkabıların, flört etmenin, güzelliğin, reddedilmiş bir idealin tuzağına sarılmış ihtişamı, erkeklikten yeni kimliklerine geçişe uyar. Bu baştan çıkarıcıdır ve kadın olmanın bu yanını kucaklamakta doğal olarak yanlış bir şey yoktur, ancak sürtünme uzaktan erkeksi olarak algılanabilecek hiçbir şeyin dışlanması değildir. Travestiler, kendini tanımlama ve dış ifade etme konusunda dünyaya bir kuruş borçlu değiller, ancak onaylanan tek ifade kadınsıysa, o zaman elbette güvenlik ve rahatlık kolaylığı için baştan aşağı kadınlığa koşacağız.

Bu noktada, bunun oldukça indirgeyici olduğunu ve kadınların çoğunun, kadın ve butch arasında bocalamış bir durumda var olduğunu, genellikle belirli bir günde hangi ruh halleri olursa olsun, cinsiyetlerini dışsal olarak ifade ettiklerini iddia edecekler. Çoğumuz işlevsellik ve pratik kullanım için tasarlanmış rahat giysiler, kot pantolonlar, jogger’lar, tişörtler, salaş gömlekler giymeyi severiz. Evet, cazibe ve femme birçok kadına hitap ediyor, ancak dünyaya hiçbir şey borçlu değiliz. İmajımız bize aittir ve çoğu kadına kendilerini diledikleri gibi ifade etmeleri için alan verilir. Bu, moda ve toplumun beklediği şey olduğu için, kadınlara yönelmek için kesinlikle toplumsal baskıların olduğunu inkar etmek değildir; ancak, bu eğilimi bozan bir kadın göz ardı edilmez veya öz kimliğinin reddedilmesi tehlikesiyle karşı karşıya kalır.

Tersine, İstanbul travestileri kimlikleriyle ne kadar rahat olurlarsa olsunlar ateş hattında. Güzelliğimiz, temsilimizin standartlaştırılmış kadın idealini aşması gerekiyor. Travestiler topluma herhangi bir borcu veya dış ifade beklentisi yoktur. Butch trans kadın, her parçası olduğu gibi cis muadili kadındır. Erkeksi kadınlık geçerlidir ve büyük ölçüde bir şeydir. Medyada butch travestiler kadınlar nerede? Evet, butch’un genel olarak ana akımda yoğun bir şekilde tasvir edilmediğini biliyorum, ancak cazibe çizgilerini aşan, kendi şartlarında var olan kadınlara sahip olmak, yalnızca geçişe uyanları değil, tüm travesti kimliklerini normalleştirmek için uzun bir yol kat edecektir. anlatı. Travesti kadınlığın tüm şekil ve boyutlarıyla geçerli olduğunu yüksek sesle ve açık bir şekilde ifade eder,

Travesti kadınlar her zaman vardı, öyle oluyor ki, Batı ana akım medyasında bizim tanımımız çekici, beyaz, genç ve zayıf. Güzellik standartlarımız, kadınların bütünsel olarak göz alıcı, beyaz, genç ve zayıf olmasının beklendiği zamanlara geri dönüyor. Yine de Bayansallık uçağının feminizme inişinden bu yana geçen 68 yılda bunların hepsi sona erdi. Genel olarak kadınlar size bir güzellik standardı borçlu değilse, o zaman İstanbul travestileri ile kesinlikle yoktur. Cinsiyet ifademiz kendi kişisel kimliğimiz olmalıdır, olmalıdır. Kıyafetlere, topuklu ayakkabılara ve makyajlara koşarsa, o zaman tüm güç, ancak onları trans panikten veya ayrımcılıktan koruyan tek şey olamaz. Her kadının kimliği geçerlidir ve toplumun bunu kendi şartlarına göre kabul etmesi gerekir.