cinsiyet ayrımcılığı

“Travesti” Bildiğimiz Anlamı Doğrumu ? Aslında Ne Demektir ?

Travesti olmak Nedir ? Bu yazı cinsel yönelim ve cinsiyet disforisi sorunlarının yanı sıra travesti olmaktan ne kadar farklı olduklarını da açıklıyor.

Travesti Nedir?

Bir travesti veya çapraz şifonyer karşı cinsten giyim elbise edememek seven bir kişidir. Bazı travestiler, alışılmış, erotik bir tepkiye veya sabitlenmeye neden olan bir nesneye veya vücudun genital olmayan bir kısmına yönelik bir fetiş veya güçlü bir arzu veya zorlama denen şeye sahip olabilir . Örneğin, bir erkek farklı türde kadın kıyafetleri veya ayakkabıları giymekten cinsel zevk alabilir. Bu şekilde yaşamıyorlar, bu yüzden günlük olarak yapılmıyor.

Travesti bir kabul edilmez  kamusal durum olduğu için kadın giyim giyen bir erkek olduğundan,. Ayrıca, bir travesti, transseksüel veya transseksüel olarak kabul edilen biriyle karıştırılmamalıdır . Bunlar aslında karşı cins olarak yaşamayı arzulayan insanlar. Son olarak, travestiler, transseksüel bireyler ve transseksüeller homoseksüel insanlardan farklıdır çünkü eşcinseller aynı cinsiyetten ilişkileri arzu ederler ve genellikle doğdukları cinsiyeti olarak tanımlarlar / kabul ederler.

cinsiyet ayrımcılığı

Transseksüel / Transeksüel

Bir transseksüel / transseksüel kişi genellikle kendi cinsiyetini değiştirmek için ameliyat olmadan karşı cinsten bir üyesi olarak kendi hayatını yaşıyor kişidir. Bununla birlikte, birçok transseksüel veya transseksüel insan, yalnızca karşı cins olarak yaşamalarına değil, fiziksel olarak da karşı cins olmalarına yardımcı olan ameliyat veya hormon tedavileri izliyor. 2013 baharında kullanılan Ruhsal Bozuklukların Tanısal ve İstatistiksel El Kitabının DSM IV-TR olarak bilinen versiyonu, transseksüel ve transseksüel kişilerin cinsiyet bozukluğu olduğu kabul edildi. Daha yakın tarihli DSM V’de, ‘bozukluk’ kelimesi daha nötr bir terim olan ‘disfori’ ile değiştirildi.