Travesti Bir Kız, National Geographic Ocak Sayısının Kapağında Yer Aldı

Travesti bireyler trans kadınlar ve transmenler Çok yakın zamana kadar, toplumda neredeyse görünmezdi. Komşularının potansiyel tepkilerinden endişe duyan ve hatta korkan birçok travesti birey, “gizli” kalmayı ve cinsiyet kimliklerini gizli tutmayı tercih etti. Bununla birlikte, geçtiğimiz birkaç yıl, travestilerin medyadaki görünürlüğünde büyük bir artış görüldü. Chaz Bono, Caitlyn Jenner ve Laverne Cox gibi açıkça transseksüel ünlüler, ulusal dergilerin kapaklarını süslediler ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki transseksüel sorunlarına ilişkin farkındalığı artırdılar. Hala yapılacak işler varken, kesinlikle uzun bir yol kat edildi.

Ve bu ay, travestiler için bir dönüm noktası anı: ulusal bir derginin kapağında yer alan ilk transseksüel çocuk. Kansas City’den 9 yaşındaki bir kız olan Avery Jackson, National Geographic tarafından toplumsal cinsiyet meseleleriyle ilgili özel Ocak sayısının yüzü olarak seçildi. Benzer pembe saçların şokuyla baştan ayağa pembe giyinmiş Avery, “Cinsiyet Devrimi” ni ilan eden bir manşetin altında güçlü ve cesur görünüyor. Derginin genel yayın yönetmeni Susan Goldberg’e göre, Avery bugünkü toplumsal cinsiyet konuşmasının karmaşıklığını yakalayarak bu kavramı mükemmel bir şekilde özetliyor. Avery, “Kız olmanın en iyi yanı, artık erkek gibi davranmak zorunda olmadığım” diyor.

Avery’nin doğumdaki biyolojik cinsiyeti erkek olmasına rağmen, beş yaşından beri kız olarak yaşıyor. Annesi Debi Jackson’a göre, Avery daha genç yaşta bir kız olarak tanımlandı. İki yaşındaki mutlu ve dışa dönük bir çocuk olmaktan, üç ya da dört yaşlarında öfkeli ve depresyona girdi. Anaokuluna gitmekten nefret ediyordu. Johns Hopkins’teki uzmanlara göre, bu aslında cinsiyet kimliğinin çocuklarda katılaşmaya başladığı yaştır. Ancak bir kız olarak giyinmesine izin verildiğinde, Avery’nin depresyonu ortadan kalkacaktı.

Goldberg, National Geographic’in Amerika Birleşik Devletleri’ndeki bu konulara şu anda vurgu yapması nedeniyle Ocak sayısını cinsiyete odaklamayı seçtiğini söylüyor. Toplum olarak, toplumsal cinsiyetle ilgili sahip olduğumuz inançlar ve bakış açıları kökten değişiyor. Transseksüel gençler için bu son derece olumlu bir şey. Avery gibi, giderek daha fazla trans ve travesti birey, cinsel kimliklerini daha genç yaşta keşfediyor.

Transseksüel hastalarla çalışan doktorlara göre, küçük çocuklarda tedavi öncelikle destekleyicidir ve cinsiyet disforisi ve trans olmanın getirdiği zorluklarla başa çıkmaya yardımcı olacak terapiyi içerebilir. Bununla birlikte, çocuk ergenliğe girene kadar hiçbir ilaç endike değildir. Bu aşamada, travesti yaşantı tarzına adım atan gençler, tecrübeli cinsiyetleriyle uyuşmayan ikincil cinsiyet özelliklerinin gelişmesini önlemek için ergenliği baskılayıcı ilaçlar almaya başlayabilir. Terapi tipik olarak devam eder ve hasta daha entelektüel ve duygusal olarak olgunlaştığında hormonal tedaviye başlayabilir.

ICTC‘de bütünsel terapi bölümünün başında bulunan kendi Caroline Gibbs, yıllar boyunca Avery ve ailesiyle çalıştı. Missouri’deki Transseksüel Enstitüsü’nün müdürü olarak görev yaptığında, Caroline Avery ile Washington Post’ta gösterilen ilginç bir konuşma yaptı . Avery altı yaşında bile bir kız olarak kimliğinden emin ve kararlıydı. “Kendin hakkında bana birşeyler söyler misin? Erkek misin kız mı? ”Diye sordu Caroline. Avery, “Ben bir kızım” dedi.

Avery kendi adına hiçbir zaman cinsiyet çeşitliliğinin sembolü olmayı amaçlamadığını söylüyor. “Ben sadece kendim olmak istedim” diyor. “Ben sadece bir kızım”. Yine de National Geographic editörleri Avery’nin cesareti, gururu ve seçimlerine olan güveni için övgüde bulundu. Avery yedi yaşındayken çekilen bir YouTube videosunda, “Olmak istediğin kişi olabilirsin. Kim olduğumla gurur duyuyorum çünkü transseksüelim ve ben bir kızım ”. Avery’nin, hem transseksüel hem de cisgender dünyadaki birçok çocuğa (ve yetişkine) ilham kaynağı olması muhtemeldir.