travesti biden yardımcı

Travesti Doktor Rachel Levine Biden Tarafından Sağlık Sekreteri Yardımcısı Olarak Seçildi

Başkan seçilen Joe Biden Salı günü yaptığı açıklamada, Pennsylvania’nın en üst düzey sağlık görevlisi Rachel Levine’i sağlık bakanı yardımcısı olarak aday göstereceğini duyurdu. Bir çocuk doktoru olan Levine, ABD Senatosu tarafından onaylanan ilk açık travesti federal yetkili oldu.

“Dr. Rachel Levine, ırk, din, cinsel yönelim, cinsiyet kimliği veya engellilik durumları ne olursa olsun, insanları bu salgından kurtarmak için ihtiyaç duyduğumuz istikrarlı liderliği ve temel uzmanlığı getirecek ve bu kritik alanda ülkemizin halk sağlığı ihtiyaçlarını karşılayacak an ve ötesi, ”dedi Biden bir açıklamasında. “Yönetimimizin sağlık çabalarına öncülük etmek için tarihi ve son derece nitelikli bir seçimdir.”

Biden’in geçiş ekibi, 2017 yılında Vali Tom Wolf (D) tarafından sağlık sekreteri vekili olarak atanan Levine’nin Cumhuriyet kontrolündeki eyalet Senatosu tarafından sağlık bakanı ve eyaletin genel hekimi olarak hizmet vermesi için üç kez onaylandığını kaydetti. O zamanlar, ülke çapında seçilmiş veya atanmış ofislerde görev yapan yalnızca bir avuç transseksüel memurdan biriydi.

Sağlık bakanı yardımcısı olarak onaylanırsa Levine, ABD hükümetinin en üst düzey transseksüel memuru olacaktı.

Ulusal Transseksüel Eşitlik Merkezi’nin yönetici müdürü Mara Keisling, “Başkan seçilen Biden, kampanyası boyunca yönetiminin Amerika’yı temsil edeceğini söyledi. Bugün, trans bireylerin ülkemizin önemli bir parçası olduğunu açıkça belirtti.”

Biden’in ABD Sağlık ve İnsan Hizmetleri Departmanı başkan adayı olan Xavier Becerra’nın emrinde hizmet veren Levine, departmandaki önemli sağlık ofislerini ve programlarını, ülke çapındaki 10 bölgesel sağlık ofisini, Genel Cerrahlar Ofisi’ni ve ABD Kamu Sağlığı Hizmetlerinden Sorumlu Kolordusu’nu denetleyecekti.

Levine, Salı günü öğleden sonra yaptığı açıklamada, Pennsylvania Sağlık Bakanlığı’nda başardığı işten gurur duyduğunu söyledi. “İnsanları tedaviye ve iyileşmeye götürmek için yenilikçi modeller” geliştirerek opioid salgınını ele alma çabalarını ve ekibinin HIV ve Hepatit C gibi hastalıklarla savaşmak için yaptığı çalışmanın altını çizdi.

“Bir idare olarak sağlıkta eşitliği ele almak için yaptığımız çalışmalardan ve kişisel olarak LGBTQ eşitlik sorunları hakkında farkındalık yaratmak için yaptığım çalışmalardan gurur duyuyorum ” dedi. “Ve geçen yıl COVID-19 küresel salgını karşısında hayat kurtarmak için yaptığımız çalışmalardan son derece gurur duyuyorum. Biden Yönetimi, eğer bu pozisyonu onaylayacak kadar şanslıysam. “

Adaylığı, rekor sayıda LGBTQ adayının göreve geldiği bir seçim sezonundan sonra, ancak dört yıllık bir başkanlık yönetiminin trans bireyler için sağlık hizmetleri, federal istihdam, federal hapishaneler, evsizler barınakları ve diğer barınma hizmetlerinde korumaları defalarca silen bir dönemden sonra geldi. federal fon alıyor.

Biden, transseksüel topluluğun dahil edilmesi söz konusu olduğunda Trump yönetiminden önemli bir değişikliğin sinyalini verdi . Başkanlık kabul konuşmasında transseksüellerden bahsetti ve LGBTQ haklarına öncelik verme planlarını özetleyen uzun bir platform yayınladı. Biden ayrıca , savunma müsteşarının satın alma, teknoloji ve lojistikten sorumlu eski özel asistanı ve Savunma Bakanlığı Warfighter Kıdemli Entegrasyon Grubu koordinatörü olan geçiş ekibine Shawn Skelly adını verdi . Skelly, bir ABD başkanı tarafından atanan ilk eski transseksüeldi.

Son iki ayda, savunucular Biden’ı LGBTQ liderlerini yönetimdeki kilit pozisyonlara aday göstermeye çağırdılar. Biden , Ulaşım Departmanına liderlik etmesi için Pete Buttigieg’i seçti ve onu kalıcı bir Kabine pozisyonuna aday gösterilen ilk açık LGBTQ kişi yaptı. Amerika Birleşik Devletleri’nde en yüksek rütbeli atanmış transseksüel yetkili olarak Levine, savunucuların en iyi roller için önerilen isimler listelerinin en üstüne yakındı.

Obama Beyaz Saray’da açıkça atanan ilk transseksüel olan Raffi Freedman-Gurspan, “Cinsiyet kimliği ne olursa olsun çok yüksek nitelikli.” Dedi. Freedman-Gurspan, Salı sabahı Levine’nin adaylığı haberi geldiğinde arkadaşlarıyla Pennsylvania’daydı.