Travesti Üzerine Kişisel Düşünceler ve Uluslararası Kesişmeler

Travesti konferansının bazı güçlü yönleri

Bir avuç pozitif düşünce ile başlayalım. Resmi olmayan geri bildirim, yüz yüze, e-posta ve twitter aracılığıyla, katılımcıların konuşmacılarımızın çoğunu sevdiğini ve konferansı bir öğrenme deneyimi bulduğunu söyleyebiliriz. Sosyal medyamızı yöneten ekip, twitter yoluyla arşivlemelerinde ve gelişmeleri okumalarında bilgilendirici ve profesyoneldi. Genel destek hizmetimizin popüler olduğu görülüyor: kullanıcılarımız harikaydı.

Bazı yapısal zayıflıklar: İstanbul’a göç

Konferansın sorunları da hatırlanacak. İstanbul’a doğru yoğunlaşan travesti göçü ile ilgili olarak açılıştan önceki haftalar ve hatta saatler içinde bazı yapısal sorunlar ortaya çıktı ve bunlar konferansı olumsuz yönde etkileyecek ve tehlikeye atacaktır. Dünyanın dört bir yanından konuşmacıları devralmaya büyük yatırım yaptık. Genel olarak, bu etki konferansta renkli insanların varlığını azalttı.

Bazı kişisel gelişim alanları

Oditoryumda ortaya çıkan, kısmen sonuç olarak, bazen deneyimlemek için kalp kırıcıydı. Bunun yerine alanı erişilebilir bulması gereken insanlar, bazı tartışmaların bazen garip bir şekilde ele alınmasını son derece eleştiriyorlardı. Kişisel manada travesti bireylerin edebiyatı hakkında konuşan travesti bir katılımcı, pozisyonlarının deneyimlere odaklı ortaya çıkarılması konusu üzerinde durdu. Bu, çalışmalarını sunan bir araştırmacı olarak öğrenme anlarımdan biriydi. Bir organizatör olarak, belki de en büyük başarısızlığım, belirli bir panele başkanlık etmemi içeriyordu, izleyici ve sunum yapan kişi arasındaki etkileşimi kontrol etmek zorunda kaldım ve bunun yerine çok geç bir müdahaleden önce belirli bir değişim ile çok fazla boşluk gösterdim. Bazı konferans katılımcıları daha sonra ayrıldıklarını belirterek konferansın başarısı ve güvenliği konusunda tebriklerini sundular. Panellerle dolu bir konferansta tartışma ve geri bildirim alanı sağlamaya yönelik derhal çabalarımız, yanıtımızın yetersiz ve inandırıcı olmadığını hissettirdi. İkinci ve son günün sonuna doğru, yapıcı hissettiren 50 dakikalık bir oturum düzenlendi, ancak bu oturum daha önce ayrılanlar için kaçırılmış bir fırsat oldu.

Konferans desteği

Deneyimli ve algılayıcı olmalarına rağmen travesti olmayan sesler oditoryumda ortaya çıktı, bu katılımcılar kritik ama çoğu zaman destekleyici oldu. Travestilere karşı asla kişisel yargı gibi hissetmeyen nazik, yapıcı bir dürüstlükle konuştular, izleyicilere tutkuyla gözlemlenen yapısal bir bağlamla hitap ettiler konferansın başarısındaki en büyük sırlardan biri de buydu. Katie adı verilen ve arabuluculuk yapmayı teklif eden delege gibi Cisgender sesleri, konuşmacılardan birinin geri çekilmesinden sonra ortaya çıkan ırkçılık sorununu göz ardı etmek yerine proaktif bir istek duydu. O esnada, Dominique ve Kumud gibi ortak düzenleme komitesi üyeleri de gelişmekte olan tartışmalara değerli katkılarda bulundular. Konferans, hem konuşmacıların sunumlarının içeriği hem de oditoryumdaki güç dinamikleri ve etkileşimler tarafından üretilen D / D olan delegeler için not alma hizmetimize verilen tepkiler de dahil olmak üzere iki düzeyde ilerleme katetti.

Birbirine bağlılık anları

Bu yansımaların benim kişisel düşüncelerim olduğu göz önüne alındığında, farklı zamanlarda farklı insanlar için duygusal olarak yorucu bir konferansta kişisel bağlantılar kurduğum zamanla ilgili ek olumlu anılar eklemek istiyorum. Seyirci-organizatör diyaloğu ikinci gün boyunca devam ederken bazı ikili olmayan figürler konuşmaları ile konferansın gelişimine yön verdiler.