Travesti ve Kavramsal Benzerlik Taşıyan Örneklemlerin Tanımları

Travesti ve Travestilik ile alakalı bir çok benzer terim ve tanımlama bulunmaktadır ve çoğu da birbirleri ile karıştırılmaktadır. Öğrenmek ve öğretmek adına İstanbul Travesti Leila’nın kendince bu terim ve tanımlara yaptğı yorumları okuyabilirsiniz.

T-Girl

Anglo-Sakson terimi benim için ara sıra travestiden ziyade transseksüel anlamına geliyor. T “travesti” anlamına geliyorsa,

Travesti

Gerçek travesti, erkeksi özelliklerini kadının elbisesinin altında tutmaya isteklidir. Gerçek seksini görmezden gelmiyor ve onu kullanıyor. Bazen evli, bir ailenin babası. Çoğu zaman, yalnızca ara sıra kendini gizler; Bu bir eğlencedir, dolayısıyla “Pazar travestileri” nin bazılarına verilen takma addır. Çoğunlukla bir maskeli balo ile sınırlanan, aşırı derecede kadınsı giysiler yoluyla bu vücut dönüşümü, neredeyse sadece orgazma izin veren yoğun bir cinsel heyecan kaynağıdır. Travestinin bilinçsiz arzusu kadın olmak değil, erkeğin cinsiyeti olan bir kadındır. Cinsiyet kimliği çok erkeksi: Hiç şüphesi yok ve erkek olduğundan hiç şüphesi yok.

onun hakkında şunları da söyleyebiliriz:

Doğuştan kendilerine atanan cinsiyeti çatışma halinde deneyimlemeyen insanlar. Bununla birlikte, toplumsal olarak cinsiyetlerine uygun olmadığı düşünülen kıyafetler ve diğer ayırt edici işaretleri giyme ihtiyacı (genellikle önlenemez) hissederler.
Bu uygulama yoluyla ifade ettikleri kendilerinin, derin kişiliklerini oluşturduğunu düşünürler.
Çapraz giyinme uygulamaları olan tüm insanlar çapraz giyinme kimliğini iddia etmez.
ama doğum cinsiyetine ait olduklarını iddia ediyor .. erkek ya da kadın.

Transseksüel

Transseksüalizm, bir kişinin cinsel organlarıyla ilişkili kimliğin (cinsiyet disforisi) aksine derin bir erkek veya kadın olma duygusunu ifade ettiği durumu ifade eder. Kişi, vücudunu kimliğiyle uyumlu hale getirmeye yönelik hormonal veya cerrahi tedavilere başvurabilir veya başvurmayabilir. Birçok ülkede transseksüalizmin durumu yalnızca hormonal ve cerrahi tedaviye başvuran kişiler tarafından tanınsa da, bu kavram transseksüel insanlara yardım eden birçok kişi ve dernek tarafından tartışılmaktadır. İkincisi, bedenini kimliğiyle uyumlu hale getirmek için bir kişinin vücuduna hangi müdahalelerin gerekli olduğuna karar vermenin idari bir makamın işi olmadığına inanır. Bazen belirli bir kişinin yararlanmak istediği müdahaleleri tanımlamak için kullanılan “tam” veya “kısmi” kurs kavramlarını çürütürler. (kaynak:Wikipedia )

Transgender

Transgender, cinsiyetleri – erkek ve kadın kavramlarına bağlı psişik ve sosyal kimlikleri – toplumun onlara fiziksel cinsiyetlerini saymak için atadığı cinsiyetle çatışan insanları tanımlamak için evrimsel bir terminolojiyi yansıtan bir Fransız neolojizmidir. (kaynak: Wikipedia )
ayrıca şunu da söyleyebiliriz: dişiliğini tam zamanlı olarak yaşayan ve çoğu kez cerrahi bir atamaya atlamadan hormonal tedaviye başvuran bir adam. Çoğu zaman yalnız yaşıyor, akrabaları yeni durumuyla onun hakkında daha önce bildiklerini uzlaştıramıyor.

BiSeksüel

Bu terim, kendimi tanımlamak için tam bir icattır. Diğer tanımlar, bana özgür bir tanım sağlama avantajına çok fazla yönelmiş. Bigender benim için bir erkek ya da kadın seçmeden her iki cinsten olmayı seven bir kadın olarak tanımlanıyor. Toplum daha hoşgörülü olsaydı, büyük kişi arzusuna göre bazen erkek, bazen de kadın olarak görünürdü. Bigender genellikle her türden basmakalıplığa karşı savaşır ve giysilerin cinsiyetsizleştirilmesini savunur, böylece tüm malzemeler ve tüm giysiler, çeşitliliklerini kaybetmeden bir veya diğer cinsiyet tarafından tek tip olarak giyilebilir.
Bigender, cinsiyetlerin ve toplulukların açık ve net bir şekilde ayrılması konusunda kendisini tanımıyor, çünkü onun için tüm insanlar mutlaka aynı dalda değil, hepsi aynı ağaçtan geliyor (Lolaïenne disiplini). (kaynak: Elodie de France )

Hermafrodit Hermafroditizm

terimi, interseks veya interseksüelliği belirtmek için kullanılır. Tıp mesleği çoğu zaman bunu doğuştan bir hastalık olarak kabul eder.
Daha genel olarak, bu, bireyin morfolojik olarak erkek ve dişi olduğu, dönüşümlü olarak veya eşzamanlı olarak biyolojik bir fenomeni belirtir.

Eşcinsel

Genel halk, travesti ve transseksüelleri eşcinsellerle karıştırıyor, belki de bazılarının benzer özelliklere sahip olması nedeniyle. Eşcinsel, bir erkekse, “iyi kadınların karikatürleri” değil, diğer erkeğini arar, travesti ise “queer” olarak adlandırılmaktan hoşlanmaz.
Ek olarak, bu eşcinselin yalnızca yaşam “travesti” gücü açısından yorumlanan çok kısıtlayıcı bir tanımıdır. Eşcinseller her halükarda tüm travestiler olmaktan uzaktırlar ve travestiler tüm eşcinsel olmaktan çok uzaktırlar … Ama bunu iyi anladınız, bu “sözlüğün” birleşmelerini sınırlandırmak ve olayları netleştirmeye çalışmak😉