sorular

Travestilerin Geçmiş Sorgulamaları ve Çıkarılan Dersler

Travestiler sık ​​sık “Keşke bununla daha önce başa çıkabilseydim, tam bir aptaldım!” Bazı insanlar, bu kadar derin kişisel konularda birine yardım etmeye çalışmamanızı tavsiye ediyor, örneğin, Heteroseksüel Kişinin Eşcinsel Görgü Kuralları Rehberi şöyle diyor:

Birinci Kural: Asla kimseyi kendine açma.

Bunun mümkün olduğunu düşünmeyebilirsin, ama mümkün. Pek çok insan, her gün bir oda dolusu kadın olabilme hissi klonundan daha tuhaf hisler yayarak ortalıkta dolaşıyor ve yine de kendilerini heteroseksüel olarak tanımlamaya devam ediyor. Bunun nedeni, insanın inkar ve rasyonelleştirme kapasitesinin, bilinen evrendeki diğer herhangi bir zihinsel fenomenle karşılaştırılamaz olmasıdır.

Bu, potansiyel olarak eşcinsel ama inkar eden insanlarla uğraşan bilgisiz heteroseksüel insanlar için makul bir tavsiye olabilir. Birinin “Ah, sanırım erkeklerle çıkmalıyım!” dediğini hayal etmek zor. yukarıdaki beceriksiz yaklaşıma yanıt olarak. Ancak hiç kimsenin bir başkasının kendini keşfetme sürecinde bir bakış açısı kazanmasına yardım edemeyeceğini düşünmek gülünç olur; ne de olsa, terapinin (ve arkadaşlığın da) var olma nedeni hemen hemen budur. Travesti birinin yargılayıcı olmayan soruları, birinin hayatları hakkında anlamlı ve faydalı sonuçlar çıkarmasına yardımcı olabilir.

Bağlam da önemlidir. (Efsanevi) Eşcinsel Kişinin Eşcinsel Görgü Kuralları Rehberi’nde de aynı tavsiyeye sahip olur muyduk ? Örneğin, senaryoyu değiştirdiğimizi ve tutkulu bir seks gecesinden sonra İstanbul Travestilerinin yanında uyandığını varsayalım. İstanbul travestileri, “Beni aşağıladığın ve bana asla nüfuz edilmediği için eşcinsel bir şey yapmıyorum! Her neyse, bu sadece seks, hiçbir anlamı yok!” Sevişirken biri bize kapıyı açsa, ayrım yapacaklarını mı sanıyorsun? Çoğu ‘tamamen heteroseksüel’ erkek, karıları şehir dışına çıkar çıkmaz erkeklerle yatmıyor. Ve bunun bir anlamı olmadığını düşünüyorsan, neden benimle daha sık bir araya gelmek istiyorsun?” Eşcinsellerin yanında gey şeyler yapıp bunun gey olmadığını söylersen, belki onlar da yapabilir. Dolayısıyla bağlam, kimin yardım etmeye çalıştığı ve bunu nasıl yaptıkları önemlidir ve birisine kendini keşfetme sürecinde yardım etmeye çalışmanın mantıklılığına katkıda bulunur. Elbette bazı riskler var – birine yardım etme girişimlerimiz geri tepebilir – ama öte yandan, kendini keşfetme sürecini hızlandıran herhangi bir yardımın hem kendisi hem de etrafındakiler için ödülleri var.

Travestilerr için bu konuların hepsi geçerli ama bir tane daha var:

Bu yüzden, birinin kendini keşfetme yolunu biraz daha iyi görmesine yardım edebilirseniz, bunun yardımcı olabileceğini ve belki bir gün bunun için size teşekkür edeceklerini iddia ediyorum İki yıl önce, denemek için biraz sıra dışı bir fırsatım oldu.

Bu durumda, yardım etme girişimim yüz yüze bir görüşme değildi. Burada, her iki LGBT alt dizinini de kurmuş olan internet kişiliği ZJemptv / rmuser’e (bundan sonra ZJ olarak anılacaktır) yazıyordum. reddit.com‘da ve binlerce abone ve milyonlarca görüntülemeyle popüler bir YouTube varlığına sahipti. Geriye dönüp baktığımda, tam olarak neden yazdığımdan emin değilim, ancak ZJ’nin internete koyduğu materyalleri okurken ZJ’nin cinsiyet ve kimlikle bir tür oyun oynuyor gibi göründüğünü fark ettiğimi düşünüyorum. Bu oyunun tam olarak ne olduğuna dair bir gizem. Birisi bunda kandırılıyordu ama kimin, neden ya da riskin ne olduğu açık değildi; bunlar pekâlâ birinin hayatı olabilirdi. Bu bir bulmacaydı ve ona baktığımda belirsizlikler, çelişkiler ve paralellikler gördüm. Birine onlardan bahsetmek istedim ve tüm dünyaya anlatmak kaba göründü, bu yüzden doğrudan ZJ’ye yazdım.

Başlangıçta enerjimi boşa harcamış gibi göründüm. İnternetteki rastgele yabancılardan tonlarca istenmeyen posta alan birine yazdığınızda, belki de bu beklenmedik değildir. Ne düşünüyordum? Ancak, üç gün sonra ZJ, başlangıçta bir tür yanıt olabileceğini umduğum birkaç yanlış anlaşılmayı ortadan kaldıran bir video yayınladı, ancak sözde açıklama şuydu: “Ben travesti değilim! Ben sadece değilim!”, Mesajımda söylediğim her şey göz önüne alındığında, son derece tatmin edici görünmüyordu. Görünüşe göre hala çok fazla zamanım varken , e-posta mesajına ekleyeceğim bazı soruları gündeme getirerek videolu bir yanıt verdim, ancak pek yarararı olmadı.

Aslında, ZJ’ye asla travesti olmamasını söylemedim ve ZJ’nin kendini keşfetme konusunda herhangi bir adımı atlamasını beklemiyordum. Ben sadece ZJ’nin dikkatini gördüğüm şeylere çekiyor ve bazı derin sorular soruyordum. Ayrıca ZJ’nin seçeneklerinden bazılarını aydınlatmak istedim, böylece ZJ’nin seçimleri bilinçli olabilir. Bugün Zinnia, söylediklerimden bazılarının onu korkuttuğunu, onu en savunmasız olduğu yerden vurduğunu ve cinsiyet hoşnutsuzluğu duygularını yoğunlaştırdığını söylüyor. Dürüst olmak gerekirse, pişmanlık duymuyorum. Evet, bu deneyim stresli ve acı vericiydi ama yine de kendini ve duygularını daha iyi tanımasına yardımcı olduğunu düşünüyorum.

Benim yaptığımı yapmayacağını söylüyor ama bilmek zor. Muhtemelen YouTube’da yakın zamanda onun yaptığını yapan başka bir yüksek profilli kişilik olmayacak. Ama net bir şekilde yanlış olan şeyleri ‘Net’e koyarken insanlara seslenmeyi sevdiğini biliyorum – direnebilecek mi? Şimdi belki, ama on ya da yirmi yıl sonra?

Sanırım göreceğiz. Bekleyebilirim.