travesti giyim

Travestilik Bir Başa Çıkma Mekanizmasımı

Tamam biz Travestiler giyinmeyi severiz ve kendimizi ikinci benliğimize dönüştürmenin tüm yönünden zevk alırız. Bu yazıların tüm amacı da İstanbul travestilerinin okurken zevk almasını sağlamak. Ancak sürekli sorduğumuz asıl soru, bizi böyle olmaya iten şeyin ne olduğu ve neden sürekli olarak buna geri dönmem gerekiyor mu?

İlk travesti giyinme deneyimlerimden bunun biraz cinsel eğlence olduğunu biliyorum. İlk yıllarda, bu şekilde giyinmenin tüm dönüşünden çok heyecanlandım ve zihnimde ve bedenimde muazzam fiziksel heyecanın tadını çıkardım! Bu yoğun bir yaşamda nadir görülen bir aktiviteydi ve bunu yapma nedenlerim karışıktı. Ancak yıllar geçtikçe bunun çok daha derin bir deneyim ve benim vazgeçilmez bir parçam haline geldiğini şimdi anlıyorum. ‘Makyaj’ sürecinin tüm heyecanı ve getirdikleri, şimdi travesti olarak giyinmekten aldığım o dinginliğe ulaşma ihtiyacıyla yer değiştirdi. Ama bunu yönlendiren neydi ?

İlk olarak, bazıları için, giyinmenin tüm yönü için hala o güçlü cinsel doğa var. Giyinirken yoğun erotik bir duygudur. İçsel bir arzuyu yerine getiriyor gibisiniz ve erkekten kadın kişiliğe geçiş sürecinin tamamı inanılmaz derecede şehvetli bir yolculuktur. Bunun bir kısmı, zihniyetin tamamen değişmesi ve sadece fiziksel olarak bırakılmasıdır. Kapatma ve stres atma ile ilgili önceki yazılarda ima etmiştim. Bazıları için peruk, diğerleri için ayakkabı, hepimizin farklı dürtüleri var ama şüphesiz giyindiğimizde kendimizi, yıllar geçtikçe pantolonunuzdaki o şeyden çok daha fazla içselleştiren farklı bir yüksek heyecan durumunda buluyoruz! Ancak bazılarımız için bu fiziksel olarak açık olma arzusu asla kaybolmaz. Bu, birçok kıyafetin olmasının temel nedenidir ve bu, erkek modunda asla sahip olamayacağımız değiştirilmiş bir cinsellik durumuna yol açabilir. Bu, aksi takdirde aklımızda bırakacağımız fantezileri gerçekleştirmemize izin verir, bir şekilde bize kızın maskesinin ardında deneyler yapma izni verir. Birçoğumuz için bu, durup kendimize sadece olduğu gibi bunun tadını çıkarmak için izin verdiğimiz yerdir.

Seksi Eğlence

İkinci alan, yansıtılan kişi dediğim alan. Bu, ya çocukken bir kadın aile üyesiyle deneyimlemiş olabileceğimiz bir şeyle ya da bir kız arkadaşa ya da sevgiliye karşı bir tavırla ilgilidir. Bazı Travestiler çocukluklarının çok gerisine bakabilir ve akıllarına sonsuza kadar kazınmış olan ve bu fanteziyi gerçeğe dönüştüren bazı eylemleri tespit edebilirler. Annelerinin çorapları, sekreter eteği, kırmızı ruj, gelinlik. Bunlar, Travestilikte sonraki adımları için sıçrama tahtası olur. Bu, zorlamayla sınırlanıyor ve giyinme faaliyetlerinizde ana etken haline geliyor. 

Birçoğumuz ideal olarak kız arkadaşımıza veya sevgilimize benzemesini istediğimiz bir görünüm benimsemeyi severiz, ancak temel olarak toplumun onları nasıl değerlendirdiği gibi nedenlerden dolayı, asla o kıyafetle ya da o görünümle dışarı çıkmazlar!. “Bugünün toplumunda benim yaşımdaki bir kadının giyebileceği çok kısa bir etek!” Biz Travestiler olarak, biraz sapkın olduğumuz ve toplumun normlarına uymadığımız için bundan kurtulabiliriz. Ama hayatımızda bu unsuru kaçırıyoruz ve bu, evin etrafında olmamamızla başa çıkmamıza yardımcı oluyor. Bu bize, başkalarının bizden beklediği gibi değil, uygun gördüğümüz şekilde şımartmak için bir bahane verir. Pek çok insan, giyim tarzı nedeniyle diğer kadınlar hakkında ‘Aman Tanrım, Travesti gibi görünüyor’ diyecek. Tabii ki pek çok Travesti çok kışkırtıcı ve son derece tartak bir şekilde giyiniyor. Çoğu durumda, bu, bir gardırop arızası değil, tasvir etmek istedikleri stilin seçimidir. ‘Geçmeye’ değil, başkalarında görmekten hoşlandıkları şeyleri göstermeye çalışırlar. Birçoğu kendilerini harika bacaklara sahip olarak görecek veya sadece bacaklardan hoşlandıkları için kısa etek giyecekler. Diğerleri göğüs fetişidir, bu yüzden göğüs katlanarak büyür. Bazıları için sarışın, diğerleri için bir çift topuklu ayakkabı vb. Giyinme biçimleri, kendilerini aynada gördüklerinde nasıl görünmek istediklerinin gerçek bir ifadesidir.

Üçüncü bir bakış açısı, gerçekten kabul edilemez bir şeyi yapma şeklini yönlendiren fetişist giyinmenin bütün yönüdür. Biraz yaramaz, biraz kaba ve müstehcen olması, hem heyecan verici hem de özgürleştirici belirli bir frisson yaratır. Kendini şımartarak, bunu eğlenceli benliklerinin bir parçası olarak gören içsel bir eğlence arayan kişiyi serbest bırakırız. Dışarıda bir elbise, kısa bir elbise giymemem gerektiğini biliyorum ama, oh, incelemenin merkezi olmak çok eğlenceli! Müstehcen ve kışkırtıcı şeyler yapmak Fetişist taraf, belirli türdeki giysilere, malzemelere veya giyinmenin çeşitli yönlerine olan ilgide de kendini gösterebilir, ancak bu, bir Travestiden ziyade karşı cinsten giyinenler için geçerlidir. Bir Trans, tam dönüşümden ve onunla birlikte gelen tüm kişilik değişikliğinden hoşlanır. Daha sonra dışarı çıkıp ya halka açık yerlerde ya da hedeflenen kulüplerde gösteriş yapmak istiyorlar. Biraz güven ve inançla, çoğu Tranni’nin kim/ne oldukları için tanınma ve kabul görmenin bir parçası olarak mümkünse çıkmak isteyeceğini düşünmek hoşuma gidiyor! Bütün pansuman, iç fahişeyi dışarı çıkararak kendi içsel saygısını oluşturur!
Bazıları için giyinmek kimlikle ilgilidir. Erkek formunda çok az ilgi görmeleri veya hiç ilgi görmemeleri, ancak ‘farklı’ olmakla bir şekilde etraflarında başka türlü kazanamayacakları bir yer ve tanıma buluyorlar. Artık gerçekten ilginç olmayan köşedeki o gri normal adam artık insanların konuşmak istediği bir ilgi noktası. Onlara amaç ve arzuladıkları sosyal statüyü verir. Erkek gibi giyinmiş olsaydım, benim gibi pek çok insan olduğu için akşamın çoğunda bir barda tek başıma oturup sohbet etmek zorunda kalacağımı biliyorum. Ama Tara gibi giyindiğimde farklı bir şeyi temsil ediyorum ve aynı barda tek başıma olsam bile diğerleri benimle konuşmayı asla ihmal etmiyor! Tuhaf biri gibi görünebilirim ama içimde dışarı çıkmak isteyen o sokulgan insan varsa görünmez olmak çok daha kötü! Başkaları için küçük bir zihniyet değişikliği ile bizi hayatın zengin dokusunun bir parçası yapan şey, hem kendimiz hem de başkaları için farklı olmakla gösteriş yapmak değildir. Evet, rahatsız olanlar var ama buna sahip olmak ve fark edilmek çok daha iyi!
Gösteriş yapmak bir şey olabilir ama giyinmeyi günlük sorunlarından kaçmak için bir unsur olarak kullanan çok sayıda insan görüyorum. Birçoğu kendi kaderinden memnun değil, diğerleri sadece çok stresli, bazıları bütün gününü kararlar vererek geçiriyor ve bundan uzaklaşmak istiyor, bazıları benim gibi dünyayı bir süreliğine durdurabilme ve tamamen hayatın içinde yaşayabilmeme bayılıyor. an. Bir kapatma mekanizması mı yoksa bu bir tür alternatif meditasyon mu olmalı?
Bu gruba giyinmek her şeyden uzaklaşmanın bir yoludur. Bir süre için, şimdiyi yaşamalarına izin vererek yarının tüm endişelerini ortadan kaldırır. Erkek modunda sorunları çözmeye çalışıyoruz, geleceğimizi planlıyoruz, sevdiklerimizi korumak için ne yapmamız gerektiğini, nasıl geçinebileceğimizi vs. düşünüyoruz. Giyinirken sadece ana odaklanabiliyoruz ve anın tadını çıkarmamıza izin veren bir farkındalığa kaçış.
Kadın tarafı ayrıca gün içinde gizlenen iç benliklerine yol vermelerine izin verir, Giyindiklerinde bu duyguların ortaya çıkmasına izin verilir. Toplumun kendilerini olduklarına yabancı bir şekilde davranmaya şartlayan ‘Erkek Adam’ tutumundan uzaklaşabilirler. Evin geçimini sağlayan, lider olan, etrafını rahatlatan iri kıllı, rol model olarak bakmaları gereken ve yanlış adım atmayan kişiler olmaları beklenir. Kriz zamanlarında güçlü olmalı ve duyguları olmamalıdır. ‘Tanrı aşkına, orası erkeğin ağlama yeri değil’ ve onlar da etraftayken bu duygularını silip süpürmeli ve onların yükünü hafifletmelidirler.
Elbise, makyaj, topuklu ayakkabı ve peruk takmak başka bir kişinin ortaya çıkmasını sağlar. Kimliğimizi o içsel kişiye dönüştürebiliriz. İnsanların onlardan beklediklerinden çok uzaklara gizlenmiş daha kibar bir taraf öne çıkarılabilir. Bu yüzden Travestilerin bunu partnerlerine söylemesi çok zor. Olmaları beklendiği gibi değil. Ancak gerçek bir duygu insanı ortaya çıkar. 
Tanıdığım Travestilerin hiçbiri, yani hiçbiri, birbirlerine veya çevrelerine karşı kötü insanlar değil. Giyindiklerinde çok daha nazik ve özenliler. Tamam, biraz şımarık olabilirler ve her zaman kendilerinden bahsetmek isterler, ancak çoğu cesaret vericidir ve özellikle yeni gelenlere yardımcı olmaya çalışırlar. Yaşadıkları anın ve yaşayabilecekleri eğlencenin tadını çıkarırlar. Hepimiz biraz benciliz çünkü bu kaçış döneminin çok yakında sona ereceğini ve bundan en iyi şekilde yararlanmamız gerektiğini biliyoruz! Bittiğinde karışık duygular yaşarlar. ‘Kızı’ kaybetmeleri ve büyük dünyaya yeniden girmeleri üzücü ama eğlenceli zamanın anıları onları bir sonrakine kadar sürdürecek.
Bir sonraki zamanların nasıl ve ne zaman ortaya çıkacağı çok farklıdır. Bir arkadaşım, normalde diğer tarafını keşfetmek için yola çıkan her yeni kız arkadaşta, iki kişilikle baş edemedikleri için giyinme dürtüsünün azaldığını söylüyor. Ancak, kız kendi başına o derin yerlerden çıkar. Bir diğeri, günlük bazda çok milyon dolarlık anlaşmalar yapan yüksek güçlü bir yönetici. Kız tarafı, her şeyi unutmasına ve kontrolü başkalarına teslim eden korkak bir tarafa geçmesine izin veriyor. Kişi, boş yuvanın hayatını/evliliğini yeniden değerlendirebilmesine neden olduğu ve kız, kişiliğinin uzun süredir sakladığı bir yanını serbest bıraktığı bir dönemdedir. Diğerleri Transseksüalizm ile uğraşıyor ve biraz toplumsal cinsiyet krizinden geçiyor. Giyinme, tüm kimliklerine bakmak için bir başlangıç ​​noktasıdır. Bazıları, erkek formundaki gerçek kişiliklerinin tamamen bastırıldığını ve bir Travesti olarak biraz yaramaz olabileceğimizi ve kendimizi çok daha açık bir şekilde ifade edebileceğimizi düşünüyor. Bazıları için bu, sıkıcı bir hayatın angaryasından, hayatlarını iyileştirmelerine izin veren saf bir kaçış.
Giyinmenin yaşamla başa çıkma stratejisi olduğunu düşündüğümü başlıkta belirtmiştim. Kişinin sahip olabileceği sorunların üstesinden gelmesine izin vermenin bir yolu, çünkü pek çok duygu ve duygu gizlidir ve dışarı çıkması gerekir. Ancak bu makaleyi yazdıktan sonra, bunun bundan daha derin olduğunu ve bunun bir çok nedenin karışımı olduğunu fark ettim. Travesti olmak, günlük varoluşumuzun normlarından uzak, uymayan, anlamlı ve seksi olmamızı sağlayan bir ifade biçimine sahip olması gereken önemli bir parçanızdır.

Evet seksi, kimine göre kısa bir mini etek seksi kimine göre bir gelinlik, bir başka ofis takımı, uzun bir yazlık elbise ne olursa olsun. Toplum tarafından tanımlanan belirlenmiş standart ortalamaya uymayan hakkınızda net bir açıklama yapmanızı sağlar. Esne!

Bu yüzden sizi yönlendiren ve teknenizi yüzdüren her neyse, sadece anın tadını çıkarın çünkü erkek tarafı geri dönecek ve dürüst olalım, siz de o tarafı seviyorsunuz. Değilse, benim düşünceme göre bir Travesti değilsiniz!